Ik leef dankzij de genade van God
Hoe was Mary's reis van Nigeria naar Marokko? Hoe is het leven in Marokko voor ongedocumenteerde migranten? Hoe is het om verdriet te overwinnen en een gezin te stichten in Marokko?
Hoe was Mary's reis van Nigeria naar Marokko? Hoe is het leven in Marokko voor ongedocumenteerde migranten? Hoe is het om verdriet te overwinnen en een gezin te stichten in Marokko?
Samira's man vraagt asiel aan in Nederland. Later volgen zij en haar kinderen, in de verwachtng dat er een hereniging zal zijn. Maar waarom is familie van heinde en ver, zelfs uit het buitenland, overgekomen om hen op het vliegveld op te wachten?
We nodigden Ismail uit voor een picknick om meer te leren over de Afghaanse huwelijksgewoonten, die vaak enorme kosten met zich meebrengen. Hij is opgelucht dat hij in Marokko een kleine bruiloft kon organiseren waardoor hij de financiële lasten heeft kunnen vermijden die in zijn land van herkomst gebruikelijk zijn.
Maak kennis met Mansur en Khadija, een Afghaans-Marokkaans stel dat onlangs getrouwd is. Waarom willen zij liever niet op beeld worden vastgelegd? Is het angst voor juridische problemen, schaamte of zorgen omtrent hun gemengde huwelijk? Bekijk de video om erachter te komen!
Waarom zijn Khadija en Mansur getrouwd? Was het vanwege romantische redenen, het verlangen om een gezin te stichten, of was het huwelijk hun enige keuze in Marokko waar het samenwonen van ongetrouwde stellen serieuze juridische en sociale consequenties kan hebben?
Mansur en Khadija reflecteren op de persoonlijke kwaliteiten die volgens hen belangrijk zijn bij een geschikte partner. Ze onderzoeken ook hoe hun familieleden en gendernormen hierop invloed uitoefenen.
Khadija en Mansur trouwden op papier in Marokko. Ter ere van hun huwelijk organiseerde Mansur’s familie in Afghanistan een bruiloft zonder bruid en bruidegom. Bijna een jaar later vond de bruiloft van het stel plaats in Marokko. Waarom woonden ze slechts één van hun bruiloften bij?
In deze video stellen we Ahmed en Fatima voor, een Pakistaans stel wat tot de Ahmadi-gemeenschap behoort. Als religieuze minderheid worden zij geconfronteerd met toenemende vijandigheid in hun thuisland. De situatie wordt nijpend wanneer er wordt geschoten op het huis van Ahmed. Het stel besluit halsoverkop te vertrekken.
Vijf maanden na aankomst in Marokko worden Ahmed en Fatima ouders van een zoon genaamd Sikander. Omdat ze zich niet bewust zijn van de verplichting om hun kind binnen 30 dagen bij de Marokkaanse autoriteiten te registreren, bevinden ze zich in een moeilijke situatie en moeten ze naar de rechter om toestemming te krijgen om Sikander te registreren.